preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića Osijek

Login

 

Anketa
Bavite li se sportom?

Česta pitanja
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
PLAN UPISA DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA 2020./2021. ŠKOLSKU GODINU
Autor: Ivona Čordaš, 31. 1. 2020.

Obavještavamo sve roditelje/skrbnike čija su djeca obvezna pohađati 1. razred u šk. god. 2020./2021. (djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2013. do 31. ožujka 2014. godine) da obave predupis svog djeteta.


                          OBAVIJEST ZA RODITELJE/SKRBNIKE

  Obavještavamo sve roditelje/skrbnike čija su djeca obvezna pohađati 1. razred u šk. god. 2020./2021. (djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2013. do 31. ožujka 2014. godine) da obave predupis svog djeteta.

 

Predprijavu možete obaviti u prostoru škole (Gundulićeva 5 a) ili na telefon 213 - 687 (kontakt broj pedagoginje) od 3. veljače do 17. veljače 2020.

 

Rad Stručnog povjerenstva u OŠ A. Mihanovića sastoji se od sljedećeg:

1. Psihologijsko/pedagogijsko/defektološko testiranje i obrada

mr. spec. Silvija Mihaljević, psihologinja

Ivona Čordaš (zamjena), mag. pedagogije

Vedrana Veić, mag. edukacijske rehabilitacije

Javiti se u školu od 3. veljače do 17. veljače 2020. (213-687) kada ćete dobiti termin za grupno testiranje djeteta i roditeljski sastanak.

 

2. Liječnički pregled

Dalija Doljanac, dr. med., odnosno njezina zamjene

Zavod za javno zdravstvo, Služba za školsku i sveučilišnu medicinu, Drinska 8

Tel: 225-755

Za predprijavu DOĆI OSOBNO, ponijeti zdravstvenu iskaznicu i OIB djeteta od 2. do 31. ožujka 2020. godine utorkom u vremenu od 17-19 sati.

 

Ukoliko dijete ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkoga stanja u vremenu koje je utvrđeno rasporedom pregleda, roditelj je dužan do 31. svibnja 2020. o tome obavijestiti Stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području, koje će utvrditi drugo odgovarajuće vrijeme.

Djeca s već utvrđenim teškoćama u razvoju trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred osnovne škole u vremenu od 1. veljače do 15. travnja kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora. (Prilikom prijave uputno je predočiti Nalaz i mišljenje Jedinstvenog tijela vještačenja ili najnoviji specijalistički nalaz).

 

Moguće je  da se neka djeca ne nađu na popisu za upis u prvi razred te molimo roditelje da urede prijave prebivališta (doseljenje,  preseljenje i sl.) i  dijete, koje nije na popisu, a doraslo je za upis u školu,  prijave Uredu državne uprave- Službi za društvene djelatnosti,  liječniku školske medicine  ili najbližoj školi prema mjestu stanovanja.

 

Prijevremeni upis djeteta

Zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred može podnijeti roditelj za dijete koje će do kraja tekuće godine navršiti šest godina, a nije školski obveznik.

Zahtjev (Obrazac 6.) se podnosi Uredu državne uprave najkasnije do 31. ožujka 2020. g. (obrazac se može skinuti s njihovih stranica www.udu-obz.hr). Po uredno podnesenom zahtjevu, Ured će dijete uvrstiti na popis djece za osnovnu školu kojoj dijete pripada prema upisnom području.

 

Odgoda upisa u 1. razred

Stručno povjerenstvo škole, nakon provedenog postupka utvrđivanja psihofizičkoga stanja djeteta, može predložiti Uredu državne uprave odgodu upisa u prvi razred za jednu školsku godinu (Obrazac 4.a; obrasci se mogu skinuti s WEB stranice Ureda www.udu-obz.hr) .

 

Upis djece koja nisu s našeg upisnog područja    

Učenik se može upisati u prvi razred osnovne škole kojoj ne pripada prema upisnom području, ako to ne izaziva povećanje broja razrednih odjela u osnovnoj školi u koju se upisuje – što je (uz zahtjev roditelja) dužan pisano potvrditi ravnatelj škole. Prije podnošenja zahtjeva za upis u drugu školu, dijete mora biti pregledano po Stručnom povjerenstvu škole koju je trebalo pohađati na upisnom području utvrđenom na temelju prebivališta, odnosno prijavljenog boravišta.

 

Obrasci zahtjeva mogu se dobiti u osnovnoškolskoj ustanovi, a nalaze se i na mrežnoj stranici Ureda državne uprave: www.udu-obz.hr.

 

 

UPISI I POTREBNA DOKUMENTACIJA

UPIS DJECE U PRVI RAZRED PROVODIT ĆE SE U SVIM OSNOVNIM ŠKOLAMA OSJEČKO - BARANJSKE ŽUPANIJE,

DANA 8. I 9. LIPNJA 2020. god.   (ponedjeljak i utorak)  

U VREMENU OD 8 DO 12 SATI i OD 16 DO 19 SATI.

 

Prilikom upisa djeteta u osnovnu školu roditelj/staratelj nije dužan donositi rodni list i domovnicu za dijete, već će škole, prema uputama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, osigurati odobrenje za pristup bazi osnovnih osobnih podataka potrebnih za upis u prvi razred osnovne škole.

U obvezi je na upis sa sobom ponijeti: osobnu iskaznicu ili uvjerenje o mjestu prebivališta, odnosno drugu javnu ispravu kojom se može utvrditi njegov identitet i mjesto prebivališta ili boravišta.      

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju